
Getty Images
De komkommersalsa maakt dit gerecht lekker fris.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 2 enkele kipfilets
- ½ komkommer
- 1 sinaasappel
- ½ rode peper
- 8 takjes koriander
- Peper
- ½ - 1 bloemkool
- 8 röstirondjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
Voedingswaarden
Energie
450kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vezels
9 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Bestrooi de kipfilets met peper.
- Gril de kip in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin.
- Was de komkommer en rasp hem grof.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes.
- Snijd het stukje peper klein.
- Was de koriander en snijd het kruid klein.
- Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, de peper en de koriander door de komkommer.
- Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes.
- Kook de bloemkool in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
- Bak de röstirondjes in de hete margarine gaar en bruin.
- Geef de komkommersalsa, röstirondjes en bloemkool bij de kip.
Ingrediënten over?
Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.