donderdag, 3 december 2020

Gegrilde kipfilet met komkommersalsa, bloemkool en rösti

De komkommersalsa maakt dit gerecht lekker fris.

Ingrediënten

  • 2 enkele kipfilets
  • ½ komkommer
  • 1 sinaasappel
  • ½ rode peper
  • 8 takjes koriander
  • Peper
  • ½ - 1 bloemkool
  • 8 röstirondjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met peper.
  2. Gril de kip in een grillpan in 20 minuten gaar en bruin.
  3. Was de komkommer en rasp hem grof.
  4. Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af. Pers een halve sinaasappel uit en snijd de andere helft in stukjes.
  5. Snijd het stukje peper klein.
  6. Was de koriander en snijd het kruid klein.
  7. Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, de peper en de koriander door de komkommer.
  8. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd de steel in stukjes.
  9. Kook de bloemkool in weinig water in ca. 6 minuten gaar.
  10. Bak de röstirondjes in de hete margarine gaar en bruin.
  11. Geef de komkommersalsa, röstirondjes en bloemkool bij de kip.

Ingrediënten over?

Komkommer:
Bewaar komkommer in het plastic folie bij kamertemperatuur. Eenmaal aangesneden moet hij wel in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plasticfolie om uitdrogen te voorkomen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
450 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,3 gram