Getty Images
De komkommersalsa met sinaasappel geeft een frisse draai aan dit broodje met gegrilde kip.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 1 sinaasappel
- 1 rode peper
- 8 takjes koriander
- 4 volkorenbolletjes
- 2 kleine kipfilets
- 1 eetlepel olie
- peper
Bereiding
- Was de komkommer onder stromend water en rasp hem grof.
- Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil af.
- Pers een halve sinaasappel uit en snijd de andere helft in blokjes.
- Was de peper onder stromend water. Verwijder de zaadlijsten en pitjes voor een niet scherpe salsa. Snijd de peper klein.
- Was de koriander onder stromend water en snijd het kruid klein.
- Roer wat geraspte sinaasappelschil, het sinaasappelsap, de stukjes sinaasappel, de peper en de koriander door de komkommer.
- Snijd de broodjes open. Rooster de snijkanten van de broodjes in de grillpan lichtbruin.
- Klop de kipfilets tussen 2 velletjes plastic folie plat.
- Snijd de kipfilets in tweeën en druppel er wat olie over.
- Bak de kip in de grillpan in 5 minuten gaar en bruin. Bestrooi de kip met peper.
- Bestrijk de broodjes met een beetje van de salsa en leg de kip erop. Geef de rest van de salsa erbij.
Ingrediënten over?
Koriander
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Lekker in een bonensoep.
Voedingswaarden
Energie
485kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1300 milligram