zaterdag, 23 januari 2021

Gegrilde portabella met kruidige couscous

Pure smaken

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren couscous
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 2 portabella's
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ eetlepel ras el hanout

Bereiding

  1. Breng 2½ dl water met het stukje bouillontablet aan de kook.
  2. Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op. Laat de couscous 5 minuten wellen.
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  4. Was de rozijnen.
  5. Maak de portabella schoon en breek de stelen eruit.
  6. Rooster de portabella’s in een hete grillpan in 10 minuten gaar.
  7. Snijd de stelen klein.
  8. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein. Fruit de ui en de knoflook in de olie glazig. Bak de stukjes steel mee.
  9. Meng de ras el hanout door de couscous.
  10. Neem wat couscous apart en meng er het uimengsel, de rozijnen en de pijnboompitten door. Vul hiermee de portabella’s en warm ze op de grillpan nog even door.
  11. Geef de rest van de couscous er bij.

Menusuggestie

Lekker met Chinese kool, geroerbakt met vegetarische blokjes. Hiervoor heb je nodig:   

  • 150 gram vegetarische blokjes
  • 400 gram Chinese kool
  • 1 eetlepel olie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
630 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,98 gram