donderdag, 9 juli 2020

Gegrilde sardientjes

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • Citroensap
  • 6 verse sardines
  • 3 plakjes rauwe ham
  • Olie

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Was de kruiden en knip ze fijn.
  3. Meng er de bosui, peper en wat citroensap door.
  4. Maak de sardines schoon. Verwijder de kop en de graat.
  5. Vul de buikholtes met het kruidenmengsel.
  6. Halveer de plakjes ham in de lengte en wikkel dit om de visjes.
  7. Bestrijk ze licht met wat olie.
  8. Gril de visjes op de barbecue, op een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Keer ze regelmatig zodat de ham niet te donker wordt.

Menusuggestie

Lekker met tomatensalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 tomaten
1 bosuitje
2 eetlepels dressing
½ volkoren stokbrood

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
515 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,5 gram
Trefwoorden: