Gegrilde sardientjes

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • Citroensap
  • 6 verse sardines
  • 3 plakjes rauwe ham
  • Olie

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Was de kruiden en knip ze fijn.
  3. Meng er de bosui, peper en wat citroensap door.
  4. Maak de sardines schoon. Verwijder de kop en de graat.
  5. Vul de buikholtes met het kruidenmengsel.
  6. Halveer de plakjes ham in de lengte en wikkel dit om de visjes.
  7. Bestrijk ze licht met wat olie.
  8. Gril de visjes op de barbecue, op een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Keer ze regelmatig zodat de ham niet te donker wordt.

Menusuggestie

Lekker met tomatensalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 tomaten
1 bosuitje
2 eetlepels dressing
½ volkoren stokbrood

Voedingswaarden

Energie 
515kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
1500 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum