woensdag, 22 januari 2020

Gegrilde sardientjes

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 1 bosuitje
  • 8 blaadjes basilicum
  • 4 takjes peterselie
  • Citroensap
  • 6 verse sardines
  • 3 plakjes rauwe ham
  • Olie

Bereiding

  1. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  2. Was de kruiden en knip ze fijn.
  3. Meng er de bosui, peper en wat citroensap door.
  4. Maak de sardines schoon. Verwijder de kop en de graat.
  5. Vul de buikholtes met het kruidenmengsel.
  6. Halveer de plakjes ham in de lengte en wikkel dit om de visjes.
  7. Bestrijk ze licht met wat olie.
  8. Gril de visjes op de barbecue, op een grillpan of onder de grill in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  9. Keer ze regelmatig zodat de ham niet te donker wordt.

Menusuggestie

Lekker met tomatensalade en volkoren stokbrood.

Hiervoor heb je nodig:
4 tomaten
1 bosuitje
2 eetlepels dressing
½ volkoren stokbrood

Voedingswaarde per persoon

Energie:
515 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
1,5 gram