donderdag, 28 januari 2021

Gegrilde vis met appelglazuur

Stroop om de mond

Ingrediënten

  • 1 eetlepel appelstroop
  • ½ eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 mootjes of stukken vis, bijvoorbeeld zalm of kabeljauw

Bereiding

  1. Meng de appelstroop met de honing en het citroensap.
  2. Dep de vis met keukenpapier droog en bestrooi ze met peper.
  3. Bestrijk de vis aan beide kanten met het appelstroopmengsel.
  4. Leg de vis op een (barbecue)schaal of klem de vis in een visklem.
  5. Rooster de vis onder een hete grill of op de barbecue in ca. 10 minuten gaar.
  6. Bestrijk de vis af en toe met het appelstroopmengsel.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
400 gram sperziebonen
6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
500 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
5 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,48 gram