zaterdag, 31 oktober 2020

Gegrilde vis met dukkah

Een mengsel van specerijen, zaden en noten

Ingrediënten

  • 10 hazelnoten
  • 1 theelepel sesamzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • Mespunt korianderzaad
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudgeel. Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
  3. Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en de geraspte sinaasappelschil.
  4. Warm de grill voor.
  5. Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en grill de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
385 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,5 gram