Gegrilde vis met dukkah

Getty Images

Een mengsel van specerijen, zaden en noten

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 10 hazelnoten
  • 1 theelepel sesamzaad
  • ½ theelepel komijnzaad
  • Mespunt korianderzaad
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 2 stukjes kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Hak de hazelnoten grof.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudgeel. Voeg het sesamzaad, het komijnzaad en de koriander toe en rooster dit al omscheppend tot het gaat geuren.
  3. Maak het mengsel in een vijzel of met een blender wat fijner en maak de dukkah op smaak met wat peper en de geraspte sinaasappelschil.
  4. Warm de grill voor.
  5. Bestrijk de kabeljauw met de olijfolie en grill de vis in ca. 8 minuten gaar. Strooi de dukkah over de vis.

Menusuggestie

Lekker met broccoli en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:
500 gram broccoli
6 opscheplepels aardappelpuree
 

Voedingswaarden

Energie 
385kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum