vrijdag, 4 december 2020

Gekruide sperziebonen

Met rode peper en seroendeng

Ingrediënten

  • 400 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel ongezouten pinda's
  • 2 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal. Kook de sperziebonen in ca. 8 minuten beetgaar.
  2. Maak de ui, de peper en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  3. Was de peterselie en knip het klein.
  4. Hak de pinda's heel fijn.
  5. Fruit de ui met de knoflook in de olie zacht. Bak de stukjes peper kort mee.
  6. Giet de sperziebonen af en meng ze door het uimengsel.
  7. Schep de peterselie er door en strooi de seroendeng er over.

Menusuggestie

Lekker met een gebakken ei en kerrierijst. Hiervoor heb je nodig:

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
690 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
70 gram
Vet
30 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,4 gram