Gele curry met bloemkool en geroosterde cashewnoten

curry
Miriam Groot

Een ideaal gerecht om vegetarisch te maken, is curry. Heerlijk met kruiden en geroosterde cashewnoten!

Aantal personen 
4
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 2 el Fairtrade gele currypasta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 zoete aardappels, in blokjes
  • 400 g bloemkool, in roosjes
  • 1 bosje verse peterselie of koriander, fijngesneden
  • 100 gram geroosterde cashewnoten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de verpakking.
2. Snipper de uien, hak de knoflook fijn en rasp de gember. Fruit deze glazig in de olie. Voeg de currypasta toe en bak deze nog twee minuten mee. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en de zoete aardappels toe. Breng aan de kook en laat het geheel een half uur pruttelen. Voeg na 15 minuten de bloemkoolroosjes toe.
3. Breng op smaak met limoensap, zout en peper. Serveer de curry met de rijst, verse kruiden en de geroosterde cashewnoten.

Voedingswaarden

Energie 
637kcal
Eiwit 
13,9 gram
Koolhydraten 
61,6 gram
Vezels 
13,1 gram
Vet 
34,5 gram
Verzadigd vet 
11,2 gram
Zout 
1040 milligram
Auteur