donderdag, 16 september 2021

Gemarineerde aardbeien

Zin in de zomer

Ingrediënten

  • Halve sinaasappel
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel sinaasappellikeur (eventueel)
  • 300 gram aardbeien
  • Zwarte peper

Bereiding

1. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af. 
2. Pers de halve sinaasappel uit. Roer er de geraspte schil, de suiker en eventueel de likeur door. 
3. Maak de aardbeien schoon. Halveer grote aardbeien. 
4. Schep het sinaasappelmengsel voorzichtig door de aardbeien. Laat de aardbeien op kamertemperatuur 1 uur staan. 
5. Verdeel ze over 2 glazen coupes en maal er een beetje zwarte peper over.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
70 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,01 gram