Gemarineerde kip met bruine bolletjes en raita

Getty Images

Uitgebreid genieten van kip

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
+30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • ½ bosje koriander
  • 1 limoen
  • ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • 1 gedroogd pepertje
  • 200 ml halfvolle yoghurt
  • 1 flinke kipfilet
  • 1 komkommer
  • 4 bruine bolletjes

Bereiding

  1. Pel de ui en 1 teentje knoflook en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  3. Was de koriander en hak de blaadjes en steeltjes klein.
  4. Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven een schaal. Snijd de andere helft in dunne plakken en bewaar dit.
  5. Klop 100 ml van de yoghurt door het limoensap en roer er de ui, de knoflook, de helft van de kleingesneden koriander, de gemalen koriander, de komijn en het verkruimelde pepertje door.
  6. Snijd de kipfilet in dunne plakken. Schep de kip door de yoghurtmarinade en laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.
  7. Was de komkommer. Snijd ¼ deel van de komkommer in dunne plakjes.
  8. Rasp de rest van de komkommer grof. Laat de geraspte komkommer in een zeef goed uitlekken.
  9. Pers het overgebleven teentje knoflook uit boven een kom.
  10. Voeg de geraspte komkommer en de rest van de yoghurt toe. Maak de raita op smaak met wat kleingesneden koriander en peper.
  11. Warm de grill voor. Rooster de broodjes onder de grill bruin. Snijd de broodjes open en bak de snijkanten bruin.
  12. Schep het kipmengsel met de marinade in een ovenvaste schaal. Laat de kip onder de hete grill in 15 minuten gaar worden. Schep het mengsel een keer om.
  13. Beleg de broodjes met plakjes komkommer en verdeel de kip er over. Garneer met de rest van de korianderblaadjes en een plakje limoen en geef de raita er bij.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
50 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
7 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum