vrijdag, 4 december 2020

Gepocheerde perzik met amandeltjes

Pure verwennerij

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje 
  • Schijf citroen 
  • 1 eetlepel suiker 
  • 2 perziken 
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen 

Bereiding

  1. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  2. Breng 1 dl water met het vanillestokje, de schijf citroen en de suiker aan de kook. Laat dit 10 minuten trekken.
  3. Halveer de perziken rond de pit, draai de helften uit elkaar en verwijder de pit. Trek het velletje van de perziken.
  4. Leg de perzikhelften in het vocht en pocheer ze 2 minuten.
  5. Laat de perziken in het vocht afkoelen.
  6. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
  7. Leg de perzikhelften op 2 bordjes en schep er wat van het vocht over. Strooi de amandelen erover.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
95 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram