Getty Images
      
  Koninklijk dineren: koud kunstje!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 2 perziken
 - ½ vanillestokje
 - 1 eetlepel suiker
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  75kcal
          
    Eiwit 
              
  1 gram
          
    Koolhydraten 
              
  15 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  0 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
 - Halveer de perziken en verwijder de pit.
 - Snijd het vanillestokje in de lengte open.
 - Breng 1 dl water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
 - Neem de perziken uit het vocht.
 - Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
 - Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
 - Schenk het over de perzikhelften.
 - Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.
 
.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum