woensdag, 12 augustus 2020

Gepocheerde perziken

Koninklijk dineren: koud kunstje!    

Ingrediënten

  • 2 perziken 
  • ½ vanillestokje 
  • 1 eetlepel suiker

Bereiding

  1. Trek het velletje van de perziken. Dompel ze daarvoor eventueel 20 tellen in kokend water.
  2. Halveer de perziken en verwijder de pit.
  3. Snijd het vanillestokje in de lengte open.
  4. Breng 1 dl water met het vanillestokje en de suiker aan de kook. Doe de perzikhelften erin en laat de perziken tegen de kook aan in ca. 5 minuten zacht worden.
  5. Neem de perziken uit het vocht.
  6. Kook het vocht op hoog vuur zonder deksel tot de helft in.
  7. Verwijder het vanillestokje en laat de vloeistof afkoelen.
  8. Schenk het over de perzikhelften.
  9. Geef er eventueel een schepje yoghurt bij.

.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
75 kcal
Eiwit
1 gram
Koolhydraten
15 gram
Vet
0 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0 gram