maandag, 9 december 2019

Geroerbakt varkensvlees met paksoi en noedels

Je brengt dit fijne recept op smaak met sojasaus en limoen.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • ½ spaanse peper
  • 2 (rode) uien
  • 1 paksoi
  • 150 gram volkoren noedels
  • 150 gram hamlap
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • Limoensap- of citroensap

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het grof.
  2. Snijd de Spaanse peper in smalle ringetjes.
  3. Maak de uien en de paksoi schoon. Snijd de uien in snippers en de paksoi in repen.
  4. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Snijd het vlees in smalle reepjes.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en roerbak het vlees hierin bruin.
  7. Fruit de ui, de peper en de gember mee.
  8. Voeg de paksoi toe en roerbak de groente in enkele minuten gaar.
  9. Maak het geheel op smaak met de sojasaus en een beetje limoen- of citroensap.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van sojasaus het etiket. Ingrediënten over? Gemberwortel: Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
490 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
2 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,7 gram

Bron(nen):