Geroerbakte andijvie met sesam en gember

Getty Images

Oost en Hollands best

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Stukje gemberwortel (halve duim)
  • 1 teentje knoflook
  • 800 gram andijvie
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (sesam)olie

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Snijd de knoflook in smalle reepjes.
  4. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  5. Was de bosuitjes en snijd ze in ringen.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de gember en de knoflook.
  7. Voeg dan de ringen ui en de andijvie toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
  8. Strooi het sesamzaad erover.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.
 

Hiervoor heb je nodig:

2 ribkarbonade
1 eetlepel vloeibare margarine
6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
445kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
220 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum