Geroerbakte biefstuk

Getty Images

Gordijnen dicht, kaarsen aan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram biefstuk 
  • 1 sjalot of kleine ui 
  • 100 gram champignons 
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine 

Bereiding

  1. Leg de biefstuk ca. ½ uur in de diepvries zodat het vlees gemakkelijk in dunne plakjes kan worden gesneden.
  2. Pel de sjalot en snijd hem in halve ringetjes.
  3. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  4. Bestrooi de plakjes biefstuk met wat peper.
  5. Verhit de margarine en roerbak het vlees in enkele minuten bruin.
  6. Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
  7. Bak snel de sjalot en de champignons in de achtergebleven margarine. Strooi er peper over en schep het mengsel op het vlees.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Champignons:
Bak overgebleven champignons met een beetje ui of prei en eet ze op brood. Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar. Bewaar champignons in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
405kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
35 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
300 milligram
Auteur