Geroerbakte currynoedels met bief

Getty Images

Noedels zijn van oudsher een basisproduct uit de Aziatische keuken. Ze worden gerekend tot de pastasoorten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren noedels of mie
  • 1 dunne prei
  • 100 gram oesterzwammen
  • 4 takjes koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • 150 gram runderreepjes (ongekruid)
  • Citroensap
  • Azijn
  • 1 komkommer
  • 8 sprieten bieslook

Bereiding

  1. Was de komkommer, halveer hem in de lengte en snijd de helften in smalle plakken.
  2. Was de bieslook en knip het klein.
  3. Maak een salade van de komkommer met bieslook, peper en azijn.
  4. Kook de noedels in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. S
  6. nijd de oesterzwammen in reepjes.
  7. Was de koriander en snijd de blaadjes en steeltjes klein.
  8. Verwarm de olie in een wok of grote braadpan en fruit hierin de prei met de kerrie.
  9. Bak de runderreepjes al omscheppend mee. Voeg de oesterzwammen en de koriandersteeltjes toe en bak ze mee.
  10. Voeg de uitgelekte noedels toe en laat alles op hoog vuur heet worden.
  11. Schep er de korianderblaadjes door en maak op smaak met een paar druppels citroensap.
  12. Geef de komkommersalade er bij.

Ingrediënten over?

Oesterzwammen:
Bewaar oesterzwammen in een papieren zak of plastic bakje. Ze zijn 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast. Eet paddenstoelen niet rauw. Bak overgebleven oesterzwammen met wat prei en eet dit op brood.

Voedingswaarden

Energie 
495kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
55 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
5 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum