maandag, 15 augustus 2022

Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Kies groente als maaltijdbasis

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 gram postelein
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
  5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15 minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram