Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Getty Images

Kies groente als maaltijdbasis

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 gram postelein
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken.
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren.
  5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar.
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels paneermeel
  • stukje ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
580kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
6 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum