maandag, 10 augustus 2020

Geroerbakte reepjes varkensvlees met aubergine, tomaat en zilvervliesrijst

Een heerlijk vullend stoofgerecht.

Ingrediënten

  • 150-200 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels olie
  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 theelepel gemalen komijn

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook in snippers en de aubergines en tomaten in blokjes. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin de blokjes aubergine zacht. Verwarm de rest van de olie in een braadpan en bak hierin de vleesreepjes bruin. Bak de ui en de knoflook kort mee. Voeg de aubergines, de blokjes tomaat, de gemalen komijn en peper toe. Stoof het geheel in 10 minuten gaar. Geef de rijst er bij.

Ingrediënten over?

Zilvervliesrijst:

Zilvervliesrijst kan onder invloed van licht en zuurstof bederven. Dit komt doordat zilvervliesrijst vetter is dan witte rijst. Bewaar zilvervliesrijst op een koele donkere plaats. Om ongedierte in de keuken te voorkomen is het advies aangebroken pakken rijst in goed sluitende voorraadbussen te bewaren.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
580 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,2 gram