zaterdag, 31 oktober 2020

Geroerbakte tandooritofu met groente

De yoghurt maakt het romig!

Ingrediënten

  • Mespunt gemalen koriander
  • Mespunt gemalen komijn
  • Mespunt chilivlokken
  • ¼ theelepel gemberpoeder
  • Mespunt paprikapoeder
  • Mespunt gemalen kruidnagel
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tofu
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 100 gram taugé
  • 4 takjes koriander
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Meng de specerijen met 1 eetlepel olie.
  2. Dep de tofu goed droog en snijd het in blokjes. Schep het mengsel er door en laat dit in de koelkast 1 uur afgedekt marineren.
  3. Maak de ui, de courgette en de paprika schoon.
  4. Snijd de ui in snippers en de courgette en de paprika in blokjes.
  5. Was de taugé.
  6. Verwarm de rest van de olie en roerbak hierin de blokjes tofu.
  7. Voeg de ui, de courgette en de paprika toe en roerbak het geheel in enkele minuten gaar.
  8. Voeg de laatste minuut de taugé toe.
  9. Maak het gerecht op smaak met de yoghurt en peper en de kleingesneden koriander.

Menusuggestie

Lekker met volkorenmacaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
530 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0 gram