maandag, 26 oktober 2020

Geroerbakte witlof

Gereserveerd met pinda's

Ingrediënten

  • 1 eetlepel pinda's
  • 600 gram witlof
  • Stukje prei of 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap

Bereiding

  1. Hak de pinda’s grof.
  2. Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
  3. Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
  4. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
  5. Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
  6. Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.

Menusuggestie

Lekker met een varkensvleesreepje en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig:

  • 150 gram varkensvleesreepjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,86 gram