Geroerbakte witlof

Gereserveerd met pinda's
Ingrediënten
- 1 eetlepel pinda's
- 600 gram witlof
- Stukje prei of 2 bosuitjes
- 1 eetlepel olie
- 1 eetlepel sojasaus met minder zout of ketjap
Bereiding
- Hak de pinda’s grof.
- Maak het witlof schoon en snijd het in repen.
- Snijd het stukje prei of de bosuitjes in smalle ringen.
- Verhit de olie in een wok en fruit hierin de prei zacht.
- Voeg het witlof toe en roerbak het in enkele minuten tot de groente enigszins is geslonken.
- Maak de groente op smaak met peper en de sojasaus en strooi de gehakte pinda’s er over.
Menusuggestie
Lekker met een varkensvleesreepje en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig:
- 150 gram varkensvleesreepjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Aantal personen
2
Bereidingsduur
0-15 minuten
Bron(nen):
Energie |
510 kcal
|
---|---|
Eiwit |
30 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
20 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
8 gram
|
Zout |
0,86 gram
|