zaterdag, 27 februari 2021

Geroerbakte wortelen met peultjes

Peultjes en worteltjes zijn een heerlijke combinatie. Door ze te roerbakken en kort te stoven, behouden ze een bite.

Ingrediënten

  • 400 gram wortelen
  • 100 gram peultjes
  • 1 bosui
  • Stukje citroenschil
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak de wortelen schoon en snijd ze in schuine plakken van 1 cm.
  2. Maak de peultjes schoon.
  3. Snijd het bosuitje in ringen.
  4. Snijd een stukje citroenschil fijn.
  5. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en roerbak hierin de wortelen enkele minuten.
  6. Voeg de peultjes, de bosui, de citroenschil en wat water toe en stoof de groente in ca. 7 minuten gaar.
  7. Maak de groente op smaak met wat peper.

Menusuggestie

Lekker met gehaktballetjes en aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Citroen:
Alleen er wat van de schil afgeraspt? De hele citroen is buiten de koelkast nog maximaal 2 weken houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
520 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
7 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram