Geroerbakte zalm

Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram snijbonen
- 2 vleestomaten
- stukje prei
- 200 gram zalmfilet
- peper, nootmuskaat
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 100 ml halfvolle melk
- 10 sprieten bieslook
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Maak de snijbonen schoon en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in weinig water in ca. 10 minuten gaar.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Maak de prei schoon en snijd het stukje in ringen.
- Snijd de zalm in blokjes en bestrooi ze met peper.
- Verwarm de margarine in een wok of hapjespan. Roerbak hierin de vis enkele minuten.
- Voeg de blokjes tomaat en de preiringen toe en laat het geheel in 5 minuten gaar worden.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de aardappelen met hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Was de bieslook en knip het klein. Meng wat bieslook door de aardappelpuree en strooi de rest over de zalm. Geef de snijbonen erbij.
Ingrediënten over?
Prei:
Bewaar een stukje prei verpakt in folie in de koelkast. Verpak de prei goed. Andere producten kunnen de geur snel overnemen. Gebruik een restje prei in een omelet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
600 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
50 gram
|
Vet |
25 gram
|
Verzadigd vet |
4 gram
|
Vezels |
15 gram
|
Zout |
0,2 gram
|