maandag, 18 oktober 2021

Geroosterde aardappelen met koriandersalsa

Deze geroosterde aardappelen zijn altijd lekker, maar komen bijzonder goed tot hun recht op de barbecue.

Ingrediënten

  • 3 grote aardappelen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine rode ui
  • 8 takjes koriander
  • 4 eetlepels dikke halfvolle yoghurt
  • 1 theelepel citroensap
  • Mespunt gemalen koriander (ketoembar)
  • ½ eetlepel currypasta
  • 2 eetlepels olie

Bereiding

  1. Boen de aardappelen onder stromend water goed schoon. Halveer ze in de lengte.
  2. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 15 minuten bijna gaar.
  3. Was de bleekselderij onder stromend water. Snijd de stengels in de lengte in vieren en snijd de repen fijn.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
  5. Was de koriander en hak de blaadjes klein.
  6. Meng de koriander met de bleekselderij, de ui en de yoghurt. Maak de salsa op smaak met een paar druppels citroensap, de gemalen koriander en wat peper.
  7. Giet de aardappelen af en laat ze droog stomen.
  8. Roer de currypasta door de olie en bestrijk hiermee de snijvlakken van de aardappelen.
  9. Rooster de aardappelen onder de grill, op een grillpan of op de barbecue in ca. 5 minuten bruin en gaar.
  10. Geef de koriandersalsa er bij.

Menusuggestie

Lekker met kipspiesjes en ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram kipfilet
  • ½ eetlepel olie
  • ¼ krop ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel slasaus, 25% olie
  • 2 eetlepels halfvolle yoghurt

Ingrediënten over?

Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
255 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
3 gram
Zout
0,2 gram