Geroosterde aubergine met een topping van yoghurt

Getty Images

Koken met yoghurt. Maak bijvoorbeeld eens dit heerlijke recept van diëtist Mary Stottelaar.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten

  • 2 grote lange aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ granaatappel
  • Paar takjes platte peterselie
  • 1 theelepel za’atar (Midden-Oosters kruidenmengsel, verkrijgbaar in de supermarkt)
  • Voor de saus
  • 200 gram dikke Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels gemalen amandelen
  • 1½ eetlepel olijfolie, plus extra om te besprenkelen
  • 1 kleine teen knoflook, fijngewreven

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aubergines doormidden. Maak met een klein scherp mes inkepingen in het vruchtvlees in een ruitpatroon, maar laat de schil heel. Leg de halve aubergines met de snijkant naar boven op een bakplaat. Bestrijk ze ruim met olijfolie en bestrooi ze met komijn en peper. Rooster de aubergines 35 tot 40 minuten in de oven. Snijd intussen de granaatappel in partjes en haal de pitjes uit de schil. Klop alle ingrediënten voor de saus door elkaar en breng de saus op smaak met zout en peper. Pluk de blaadjes van de peterselie. Schep voor het opdienen een royale hoeveelheid saus op elke halve aubergine, bestrooi met za’atar en flink wat granaatappelpitten en garneer met de peterselie. Sprenkel er tot slot nog wat olijfolie over. Lekker bij gekookte bulgur of couscous en een salade.

Tip

Za’atar is een mengsel van onder andere oregano, komijn, ­sesamzaad en tijm. Ook lekker bij kip, pizza, soep en dressings.

Auteur 
Bron 
  • Plus Magazine