Geroosterde courgette met hamlapje en aardappelen

Getty Images

Dit courgetterecept is een lekker bijgerecht, geschikt voor zowel de barbecue als de grill.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram courgettes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar. 
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Bestrooi het hamlapje met peper.
  4. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg de tomaten toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  5. Warm de grillpan voor.
  6. Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen.
  7. Bestrooi de groente met peper en druppel de olie erover.
  8. Laat de groente in een grillpan in 5-10 minuten gaar roosteren.
  9. Was de basilicum en strooi dit over de courgette. Geef er het vlees en de aardappelen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
455kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
200 milligram
Auteur