woensdag, 16 oktober 2019

Geroosterde courgette met hamlapje en aardappelen

Dit courgetterecept is een lekker bijgerecht, geschikt voor zowel de barbecue als de grill.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 6 aardappelen
  • 2 tomaten
  • 200 gram hamlap
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram courgettes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • basilicum

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar. 
  2. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Bestrooi het hamlapje met peper.
  4. Bak het vlees in de hete margarine bruin. Voeg de tomaten toe en stoof het vlees in 15 minuten gaar.
  5. Warm de grillpan voor.
  6. Was de courgettes en schaaf ze in dunne repen.
  7. Bestrooi de groente met peper en druppel de olie erover.
  8. Laat de groente in een grillpan in 5-10 minuten gaar roosteren.
  9. Was de basilicum en strooi dit over de courgette. Geef er het vlees en de aardappelen bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
455 kcal
Eiwit:
30 gram
Koolhydraten:
40 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
6 gram
Zout:
0,2 gram