dinsdag, 29 september 2020

Geroosterde-paprikasoep met Grieks basilicum

Dit recept komt uit de FODMAP vriendelijke keuken van Emma Hatcher. Een boek met 100 makkelijke en lekkere recepten voor een gezonde buik!

Ingrediënten

  • 500 g romatomaten
  • 3 grote rode paprika’s
  • 2 grote pastinaken, geschild
  • 3 el basilicumolie
  • 1 bos vers Grieks basilicum
  • 1 l groentebouillon of kokend water

Bereiding

Deze soep smaakt naar pizza, maar op een goede manier. Grieks basilicum heeft kleine groene, ovale, puntige blaadjes en gaat erg goed samen met tomaten – zo heb je volop smaak zonder FODMAPs. Je kunt ook gewoon basilicum gebruiken, maar de Griekse soort is steviger en behoudt zijn smaak beter in de oven. Het is vers te koop bij grote supermarkten.

Doen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten, snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadjes, en snijd de pastinaken in stukjes. Verdeel de groenten over een braadslee, druppel de basilicumolie erover en bestrooi ze met een handvol basilicum. Rooster ze 40 minuten en keer ze halverwege.

Doe de geroosterde groenten in een grote pan en giet de bouillon erbij. Laat ze op laag vuur 10 minuten zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak en 2 handen basilicum toe en maal alles met een staafmixer of giet de soep voorzichtig in de kom van een keukenmachine of blender en maal hem. Breng hem op smaak met zout en peper en serveer hem.

Tip

Net als knoflookolie is er in de meeste supermarkten olijfolie met basilicumsmaak te koop. Deze olie is niet duur en geweldig om FODMAP-beperkte gerechten meer smaak te geven.

Dit recept komt uit De FODMAP vriendelijke keuken van Emma Hatcher.