zondag, 17 november 2019

Geroosterde tomaten-paprikasoep met knoflookbrood

Door het roosteren van de tomaten en de paprika's krijgt deze soep een rijke smaak.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram tomaten
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 1 klein volkoren stokbrood
  • 1 ui
  • ¼ (groente)bouillontablet met minder zout
  • 200 gram witte bonen (pot) of diepvries of verse tuinbonen

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes. Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
  4. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
  5. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
  6. Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie en royaal tijm toe.
  7. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
  8. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  9. Pel de ui en het andere teentje knoflook.
  10. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
  11. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 100-200 ml water en het stukje bouillontablet. Breng dit aan de kook.
  12. Pureer de soep met een staafmixer.
  13. Spoel eventueel de witte bonen af in een zeef.
  14. Roer de witte bonen of tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
  15. Geef het knoflookbrood bij de soep.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
510 kcal
Eiwit:
20 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
29 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
15 gram
Zout:
1,2 gram