zondag, 20 oktober 2019

Geroosterde wintergroente met aardappelen

Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • ½ struik bleekselderij
  • 1 dunne prei
  • Stuk pompoen
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt tijm
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de bleekselderij en de prei in stukken en de pompoen in blokjes.
  5. Verwijder het vliesje van de knoflook.
  6. Meng de aardappelen en de groente met de olie, peper en de tijm en doe dit op een bakplaat. Leg de teentjes knoflook er tussen.
  7. Laat de groente met de aardappelen in 20-30 minuten gaar worden.
  8. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te donker wordt.

Menusuggestie

Lekker met reepjes geroerbakt varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 eetlepel olie

Ingrediënten over?

Pompoen:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak van het stuk pompoen een soep.
Verwerk de rest van de pompoen in een maaltijdsoep, een pompoencurry of rooster stukken pompoen met andere groentesoorten in de oven of in een grillpan.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
445 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
45 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,3 gram