Geroosterde wintergroente met aardappelen en walnotenpesto

Getty Images

De walnotenpasta met rucola geeft het geheel een verrassende smaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 2 stengels bleekselderij
  • stuk pompoen (ca. 300 gram)
  • stuk knolselderij of koolraap (ca. 300 gram)
  • 1 pastinaak
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • mespunt tijm
  • 30 gram rucola
  • 2 theelepels kappertjes
  • 50 gram walnoten
  • citroenrasp

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Boen de aardappelen schoon of schil ze en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in een bodempje water 5 minuten, giet ze af en laat ze droog stomen.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de bleekselderij in stukken, de pompoen, knolselderij en pastinaak in blokjes.
  5. Verwijder het vliesje van 1 teentje knoflook en snijd hem in snippers.
  6. Meng de aardappelen en de groente met 1 eetlepel olie, peper, de knoflook en de tijm en doe dit op een bakplaat.
  7. Laat de groente met de aardappelen in 20 minuten gaar worden en licht kleuren.
  8. Was de rucola in een vergiet onder stromend water. Pureer de rucola met het overgebleven teentje knoflook en de kappertjes een paar seconden met een staafmixer.
  9. Voeg de walnoten toe en hak dit bij de rucola klein.
  10. Maak de pesto op smaak met een beetje citroensap, de andere eetlepel olijfolie, wat peper en verdun met een beetje water.
  11. Geef de walnotenpesto bij de groente en aardappelen.

 

Ingrediënten over?

Halve pompoen:
Bewaar het stuk pompoen maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er bijvoorbeeld pompoensoep van.

 

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
30 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
600 milligram
Auteur