vrijdag, 22 januari 2021

Gestoofde kabeljauw met snijbonen

Het stoven maakt de vis heerlijk mals.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 400 gram snijbonen
  • 2 moten kabeljauw of klein staartstuk
  • Peper
  • 6 takjes peterselie
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 eetlepel dille (vers of uit de diepvries)
  • 150 ml halfvolle melk
  • Nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in weinig water met een deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
  2. Was de snijbonen en snijd ze in snippers. Kook de snijbonen in een bodempje water in ongeveer 6 minuten gaar.
  3. Dep de vis droog en bestrooi de vis met peper.
  4. Maak de peterselie schoon en knip het klein.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de vis voorzichtig aan een kant bruin.
  6. Schenk de bouillon erbij met de peterselie en stoof de vis in 6-8 minuten gaar. Strooi er dille over.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
  8. Maak er met hete melk een puree van en breng op smaak met nootmuskaat.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van bouillon en margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Peterselie:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de peterselie onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 5 dagen houdbaar of vries de peterselie in.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
455 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,5 gram