zaterdag, 14 december 2019

Gestoofde pangasius met erwtjes

Boterzachte visstoof
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  3. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
  4. Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
  5. Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
1 bosuitje
3 takjes peterselie
2 eetlepels sladressing
6 volkoren boterhammen

Voedingswaarde per persoon

Energie:
615 kcal
Eiwit:
55 gram
Koolhydraten:
50 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
9 gram
Zout:
4,44 gram