dinsdag, 14 juli 2020

Gestoofde pangasius met erwtjes

Boterzachte visstoof

Ingrediënten

  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram pangasius- of tilapiafilet
  • 1 eetlepel olie
  • Mespunt geraspte sinaasappelschil
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 50 gram garnalen

Bereiding

  1. Maak de bosuitjes en de knoflook schoon.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen en de knoflook in stukjes.
  3. Snijd de vis in stukken en bestrooi ze met wat peper.
  4. Bak de vis, de bosuitjes en de knoflook enkele minuten in de hete olie.
  5. Voeg de geraspte sinaasappelschil, de Italiaanse kruiden, een scheutje water, de doperwten en de garnalen toe en stoof het geheel in 5 minuten verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade en volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig:
1 komkommer
1 bosuitje
3 takjes peterselie
2 eetlepels sladressing
6 volkoren boterhammen

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
615 kcal
Eiwit
55 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
9 gram
Zout
4,44 gram
Trefwoorden: