vrijdag, 14 augustus 2020

Gestoofde pruimen met yoghurt

Romig met een herfsttintje.

Ingrediënten

  • 8 pruimen
  • 2 sinaasappels
  • 1 vanillestokje 
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de pruimen. Halveer ze en verwijder de pit.
  2. Boen 1 sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil af.
  3. Pers de sinaasappels uit.
  4. Snijd het vanillestokje in de lengte door en haal met een puntig mesje er wat merg uit.
  5. Breng het sinaasappelsap met wat geraspte sinaasappelschil en het opengesneden vanillestokje tegen de kook aan.
  6. Leg de pruimenhelften erin en laat ze in 5 minuten zacht worden.
  7. Laat de pruimen afkoelen.
  8. Roer het merg van het vanillestokje door de yoghurt.
  9. Verdeel de pruimen over 4 coupes en schep de yoghurt er op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Argentijnse burger met zoete aardappel, spitskool en chimichurri.

Ingrediënten over?

Vanillestokje:
Maak je eigen vanillesuiker door de rest van het vanillestokje in een goed afsluitbaar potje met fijne tafelsuiker te bewaren. Na een week heeft de suiker de fijne vanillesmaak en geur al opgenomen.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
74 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
10 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
3 gram
Zout
0 gram
Trefwoorden: