dinsdag, 27 oktober 2020

Gestoomde dimsum

Lekker eten en toch op je cholesterol letten, dat kan met dit recept uit het boek Gezond eten om je cholesterol te verlagen. Gezond eten hoeft niet saai te zijn!Dimsum zijn Chinese hapjes die traditioneel als zondags ontbijtgerecht worden geserveerd. De hapjes zijn eigenlijk helemaal niet moeilijk om te maken, dus probeer het eens. Gebruik voor een vegetarische versie kool, champignons en waterkastanjes in plaats van vlees.

Ingrediënten

  • 450 gram mager kipgehakt
  • 450 gram mager varkensgehakt
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel Chinese sojasaus met een laag zoutgehalte, plus extra om te dippen
  • 2 teentjes knoflook
  • stukje verse gemberwortel van 2,5 cm
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 5 bosuitjes, in ringetjes gesneden
  • 1-2 pakjes wontonvelletjes

Bereiding

Doe alle ingrediënten, behalve de bosuitjes en de wontonvelletjes, in een keukenmachine. Laat draaien tot het grove pasta is verkregen.

Meng de bosuitjes door het gehakt.

Neem een wontonvelletje en schep een eetlepel van het gehaktmengsel in het midden ervan. Bestrijk de deegranden met water en knijp ze rondom op elkaar zodat er een open pakketje ontstaat. Herhaal deze procedure tot het gehaktmengsel op is. Je kunt de deegranden aan de bovenkant ook tegen elkaar drukken, zodat er gesloten buideltjes ontstaan.

Zet de pakketjes naast elkaar in één of twee lagen in een stoompan of bamboestoommandje en stoom ze in 8-10 minuten gaar.

Serveer de dimsum met sojasaus.

Per portie: 222 kcal, 5,8 g vet, 1,7 g verzadigd vet, 0,36 g natrium

Dit recept komt uit het boek Gezond eten om je cholesterol te verlagen, geschreven door Daniel Green en Catherine Collins. Het is verkrijgbaar voor €19,95 onder ISBN nummer 9789066119659.

Bron: Inmerc Boeken

Aantal personen

8
Bron(nen):
Energie
222 kcal
Trefwoorden: