Gestoomde loempia

Getty Images

Op reis in eigen keuken

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • Stukje prei
  • Stukje winterwortel
  • 2 eetlepels doperwten (diepvries)
  • 1 theelepel vissaus (nam pla)
  • 2 vellen rijstpapier (toko)
  • 1 eetlepel chilisaus

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de prei en wortel in dunne reepjes.
  3. Kook de groente in enkele minuten in weinig water net gaar.
  4. Maak de groente op smaak met wat vissaus.
  5. Week de vellen rijstpapier een paar tellen in lauw water.
  6. Verdeel de groente over de vellen en vouw ze dicht als loempia’s.
  7. Leg de pakketjes in een stoommandje of zeef.
  8. Stoom ze boven kokend water of in een stoompan 5 minuten.
  9. Leg de loempia’s op borden en druppel er wat chiliaus om heen.

Voedingswaarden

Energie 
60kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
3 gram
Vet 
0 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
420 milligram
Auteur