woensdag, 15 juli 2020

Gevulde champignons

Met gevulde champignons wordt het altijd een feestje.

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 70 gram rundertartaar
  • ½ volkoren beschuit
  • 1 eetlepel halfvolle melk
  • ½ teentje knoflook
  • 1 eetlepel geraspte kaas, 30+ belegen

Bereiding

  1. Maak de champignons schoon en breek de stelen uit de hoed.
  2. Hak de stelen klein.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  4. Maak de tartaar aan met de kleingesneden stelen, de fijngemaakte beschuit, de melk, de uitgeperste knoflook, de bosui en wat peper.
  5. Vul hiermee de champignonhoeden.
  6. Verdeel de geraspte kaas er over.
  7. Plaats de gevulde champignons in een pan met een bodempje water en laat de champignons in 15 minuten gaar worden.

Aantal personen

6

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
35 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
1 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
0 gram
Zout
0 gram