donderdag, 14 november 2019

Gevulde karbonade

Glansrol voor salie
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
15 - 30 minuten
Ingrediënten:
  • 5 olijven zonder pit
  • 4 blaadjes verse salie of ½ theelepel gedroogde salie
  • 2 ribkarbonades
  • 1½ eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Hak de olijven klein en voeg kleingesneden salie en wat peper toe.
  2. Snijd de karbonades open en vul ze met het mengsel.
  3. Bestrooi de karbonades met peper.
  4. Bak het vlees in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie

Lekker met geroerbakte andijvie en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 700 gram andijvie
  • 1 eetlepel olie
  • kneepje citroensap
  • 6 aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Olijven
Gebruik een schone lepel of vork om olijven uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
440 kcal
Eiwit:
25 gram
Koolhydraten:
35 gram
Vet:
20 gram
Verzadigd vet:
4 gram
Vezels:
7 gram
Zout:
0,7 gram