maandag, 23 mei 2022

Gevulde kruidcakejes

Laat je meevoeren.

Ingrediënten

  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram havermout
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • ± 100 ml halfvolle melk
  • 4 gedroogde pruimen
  • 8 papieren bakvormpjes

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 170° C.
  2. Meng de bruine basterdsuiker met de havermout, het zelfrijzend bakmeel, de koekkruiden en ± 1 dl melk tot een glad deeg.
  3. Was de gedroogde pruimen en verwijder de pit.
  4. Leg in de papieren bakvormpjes een halve pruim en verdeel het deeg er over.
  5. Bak de cakejes midden in de oven in ca. 25 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met koffie en als hoofdgerecht chowder met garnalen.

Aantal personen

8

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
145 kcal
Eiwit
3 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
1 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,2 gram
Trefwoorden: