donderdag, 23 januari 2020

Gevulde perzik

Een zoete verrassing
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
0-15 minuten
Ingrediënten:
  • 2 perziken
  • 2 (oude) bitterkoekjes
  • 1 ei
  • 0,5 eetlepel suiker
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de perziken, neem de pit er uit en hol de vruchten eventueel wat uit. Verkruimel de bitterkoekjes.
  3. Splits het ei en klop de dooier los.
  4. Vermeng de koekkruimels met het vruchtvlees, de losgeklopte eierdooier, de helft van de suiker en het citroensap. Vul hiermee de perzikhelften en plaats ze in een ovenvaste schaal.
  5. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, verdeel dit over de perziken en plaats ze in de oven. Bak de perziken in 20 minuten heet en goudbruin. Dien ze heet op.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht varkensoester met mierikswortel, Chinese kool en aardappelen.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
135 kcal
Eiwit:
5 gram
Koolhydraten:
20 gram
Vet:
3 gram
Verzadigd vet:
1 gram
Vezels:
2 gram
Zout:
0,1 gram

Bron(nen):