maandag, 26 oktober 2020

Gevulde portabella

Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 1 sneetje witbrood
  • 2 portabella's of grote champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • ½ dl droge witte wijn
  • 10 hazelnoten
  • 1 theelepel dille (diepvries of vers)

Bereiding

  1. Verwijder van het brood de korsten en verkruimel het brood.
  2. Maak de paddestoelen schoon, verwijder de steel en hol de portabella's voor een deel uit.
  3. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  4. Fruit de ringen ui in de olie.
  5. Bak het broodkruim even mee.
  6. Giet de wijn er bij en laat dit koken tot een saus is ontstaan.
  7. Hak de hazelnoten grof. Meng de hazelnoten door de saus.
  8. Maak de saus op smaak met peper en dille.
  9. Vul hiermee de portabella's.
  10. Laat de portabella's in een kleine pan met een bodempje water in ca. 8 minuten heet en gaar worden.
Energie
160 kcal
Eiwit
5 gram
Koolhydraten
9 gram
Vet
9 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
2 gram
Zout
0,2 gram