
Getty Images
De malse portabella vul je met knapperig broodkruim en hazelnoot. Dit smaakvolle vegetarische gerecht serveer je met wortelsalade.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 2 portabella's
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- ½ (oude) volkoren boterham
- 40 gram hazelnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- peper, tijm
- ¼ groentebouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 1 citroen
- 8 muntblaadjes
- 5 takjes (platte) peterselie
- 300 gram winterwortel
Voedingswaarden
Energie
615kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
70 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Wrijf de portabella’s schoon en breek de stelen eruit. Snijd de stelen klein.
- Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
- Rooster het brood en breek het in stukjes.
- Hak de hazelnoten grof.
- Fruit de helft van de ui en de knoflook in 1 eetlepel olijfolie.
- Bak het broodkruim en de hazelnoten even mee.
- Voeg de gehakte stelen toe en maak het mengsel op smaak met peper en tijm.
- Vul hiermee de portabella's.
- Laat de portabella's in een pan met een bodempje water in ca. 8 minuten gaar worden.
- Breng 200 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en schenk er de kokende bouillon op. Roer het met een vork los. Laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Boen de citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroen uit.
- Was de kruiden en knip ze klein.
- Schrap de wortels en rasp ze grof.
- Maak de geraspte wortel op smaak met citroensap, peper en klein geknipte munt en zet even apart.
- Fruit de rest van de ui en de knoflook in de rest van de olijfolie.
- Voeg de couscous toe en maak dit op smaak met geraspte citroenschil, citroensap en de rest van de kruiden.
- Schik de portabella’s erop en geef de wortelsalade erbij.
Ingrediënten over?
Munt:
Wikkel de rest van de munt in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de kruiden onderin de koelkast. De munt is nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Thee van munt is ook heerlijk. Doe een paar afgespoelde takjes munt in een groot glas of in de theepot en schenk er kokend water over.