Gevulde spinazieomelet

Getty Images

Een heerlijk recept voor een goedgevulde omelet.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram diepvries spinazie in deelblokjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • 1 dunne prei
  • 50 gram taugé
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • Chilipeper
  • 6 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Laat de spinazie in een vergiet ontdooien. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Klop de eieren met de melk en wat peper los en meng er de spinazie door.
  3. Maak de prei en de taugé schoon.
  4. Snijd de prei in smalle ringen.
  5. Bak in een deel van de margarine 2 omeletten van het eimengsel.
  6. Bak in de rest van de hete margarine de prei in een paar minuten gaar.
  7. Bak de taugé kort mee.
  8. Maak de groente pittig op smaak met wat chilipeper en een beetje ketjap.
  9. Verdeel de groente over de omeletten en vouw ze dubbel. Geef het brood erbij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine en ketjap.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.
Verhit taugé altijd voor gebruik door het te overgieten met kokend water of mee te bakken.

Voedingswaarden

Energie 
510kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
2000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum