Gevulde tomaat

Getty Images
Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 minuten

Ingrediënten

  • 2 grote (tros)tomaten
  • (balsamico)azijn
  • 40 gram hüttenkäse
  • 5 blaadjes basilicum
  • 1 bosuitje

Bereiding

  1. Was de tomaten en snijd er een kapje af. Hol de tomaten uit en bestrooi de binnenkant met wat peper. Druppel er wat azijn in.
  2. Maak het bosuitje schoon en snijd het klein.
  3. Snijd de basilicum klein en meng dit met de kaas en de bosui. Vul hiermee de tomaten.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamskoteletje, sperzieboontjes en zomerse couscous.

Voedingswaarden

Energie 
50kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
4 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
1 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
190 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum