Gevulde vleesrolletjes met sjalotjes

Met aardappelen en nootmuskaat, boontjes en schnitzel.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 3 sjalotjes
- 4 blaadjes salie of basilicum
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 1 eetlepel doperwtjes (diepvries)
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 plakje achterham
- 400 gram sperziebonen
- 100 ml halfvolle melk
- peper
- nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
- Pel de sjalotjes en snijd een halve heel fijn. Halveer de rest van de sjalotjes en houd ze apart.
- Snijd de salie in reepjes.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
- Druk de doperwtjes met een lepel fijn. Maak de puree op smaak met de salie en peper.
- Bestrooi de schnitzels met peper. Leg er een half plakje ham op.
- Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel.
- Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
- Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar. Bak de rest van de sjalotjes mee.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
- Breng de melk aan de kook.
- Maak van de gare aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
- Snijd de rolletjes eventueel in plakken en geef de sperziebonen en aardappelpuree erbij.
Ingrediënten over?
Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Energie |
505 kcal
|
---|---|
Eiwit |
35 gram
|
Koolhydraten |
55 gram
|
Vet |
15 gram
|
Verzadigd vet |
3 gram
|
Vezels |
10 gram
|
Zout |
0,5 gram
|