zondag, 8 december 2019

Gevulde vleesrolletjes met sjalotjes

Met aardappelen en nootmuskaat, boontjes en schnitzel.
Aantal personen:
2
Bereidingsduur:
30+ minuten
Ingrediënten:
  • 500 gram aardappelen
  • 3 sjalotjes
  • 4 blaadjes salie of basilicum
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel doperwtjes (diepvries)
  • 2 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 1 plakje achterham
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper
  • nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de sjalotjes en snijd een halve heel fijn. Halveer de rest van de sjalotjes en houd ze apart. 
  3. Snijd de salie in reepjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit hierin het fijngesneden sjalotje. 
  5. Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien. 
  6. Druk de doperwtjes met een lepel fijn. Maak de puree op smaak met de salie en peper.
  7. Bestrooi de schnitzels met peper. Leg er een half plakje ham op. 
  8. Verdeel het doperwtenmengsel in het midden van iedere schnitzel. 
  9. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de schnitzels op. Zet ze vast met een cocktailprikker.
  10. Verwarm de rest van de margarine in een koekenpan en bak hierin in 20 minuten de rolletjes bruin en gaar. Bak de rest van de sjalotjes mee.
  11. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  12. Breng de melk aan de kook.
  13. Maak van de gare aardappelen, hete melk, peper en nootmuskaat een puree.
  14. Snijd de rolletjes eventueel in plakken en geef de sperziebonen en aardappelpuree erbij.

Ingrediënten over?

Gekookte ham:
Bewaar ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 4 dagen in de koelkast. Vries eventueel ham in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarde per persoon

Energie:
505 kcal
Eiwit:
35 gram
Koolhydraten:
55 gram
Vet:
15 gram
Verzadigd vet:
3 gram
Vezels:
10 gram
Zout:
0,5 gram