Gezonde groentesoep

Getty Images

Een basisrecept waar je eindeloos op kunt variëren

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 600-800 gram groenten (bloemkool, broccoli, courgette, paprika, wortel, prei, sperziebonen, snijbonen, pompoen, et cetera)
  • 800 ml bouillon (van tablet, of zelfgemaakt)
  • Eventueel verse kruiden

Bereiding

1. Verhit de bouillon.
2. Snijd de groenten in kleine stukjes. Hoe fijner je het snijdt, hoe verfijnder de soep..
3. Kook de groente ongeveer 8 minuten in de bouillon en breng op smaak met peper (misschien nog wat zout) en eventueel wat verse kruiden.

Lekker met een stukje volkoren (stok)brood.

Tips

  • Voeg 50 gram pasta, vermicelli of een restje gekookte amarant, rijst of quinoa toe voor een meer gevulde soep.
  • Ook lekker met soepballetjes.
  • Met extra gekookte witte bonen wordt het een maaltijdsoep.

Dit recept komt van www.PuurGezond.nl.

Auteur