vrijdag, 4 december 2020

Gnocchi met gehaktballetjes en paprikasaus

Bereiden met basilicum

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 3 rode paprika's
  • 1 stengel bleekselderij
  • 150 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • (gerookt) paprikapoeder
  • 1 dl bouillon
  • 200 gram gnocchi (koelvak)
  • Basilicum

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Pers een half teentje knoflook boven een kom uit. Snijd van de ui een stukje heel fijn.
  3. Maak de tartaar aan met de uitgeperste knoflook en de kleingesneden ui en wat peper. Vorm er kleine balletjes van.
  4. Snijd de rest van de ui en knoflook in snippers, de paprika’s in blokjes en de bleekselderij in stukjes.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de gehaktballetjes bruin. Neem ze uit de pan.
  6. Fruit de ui, de rest van de knoflook en de bleekselderij in de margarine zacht. Bak de tomatenpuree even mee.
  7. Voeg de blokjes paprika met peper, wat paprikapoeder en de bouillon toe en smoor de paprika’s in 10 minuten gaar.
  8. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  9. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  10. Roer de gehaktballetjes door de saus en laat de balletjes in 5 minuten hierin gaar worden
  11. Maak de saus op smaak met kleingesneden basilicum.
  12. Verdeel de gnocchi over 2 borden en schep de saus er over.

Menusuggestie

Lekker met doperwtjes.

Hiervoor heb je nodig:   
300 gram doperwten (diepvries)
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
420 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,87 gram