vrijdag, 7 augustus 2020

Gnocchi met salsa verde en walnoten

Vegetarisch én slank

Ingrediënten

  • 1 bruine boterham zonder korst
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram gnocchi (koelvak)
  • 50 gram walnoten

Bereiding

1. Week het brood in een paar lepels water.
2. Was de peterselie en de basilicum.
3. Maak het teentje knoflook schoon.
4. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine het geweekte brood met de kruiden, de knoflook, de kappertjes, de mosterd, de olie en een eetlepel water tot een saus.
5. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de walnoten grof.
6. Verdeel de gnocchi over twee borden.
7. Schep de salsa verde er over en strooi de gehakte walnoten er over.
8. Serveer met groentetagliatelli.

Menusuggestie

Lekker met broccoli. Hiervoor heb je nodig:

  • 500 gram broccoli

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
410 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
25 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
1 gram
Trefwoorden: