Gnocchi met salsa verde en walnoten

Getty Images

Vegetarisch én slank

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 bruine boterham zonder korst
  • 10 gram verse peterselie
  • 10 gram verse basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepels kappertjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram gnocchi (koelvak)
  • 50 gram walnoten

Bereiding

1. Week het brood in een paar lepels water.
2. Was de peterselie en de basilicum.
3. Maak het teentje knoflook schoon.
4. Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine het geweekte brood met de kruiden, de knoflook, de kappertjes, de mosterd, de olie en een eetlepel water tot een saus.
5. Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hak de walnoten grof.
6. Verdeel de gnocchi over twee borden.
7. Schep de salsa verde er over en strooi de gehakte walnoten er over.
8. Serveer met groentetagliatelli.

Menusuggestie

Lekker met broccoli. Hiervoor heb je nodig:

  • 500 gram broccoli

Voedingswaarden

Energie 
410kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
25 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur