vrijdag, 22 januari 2021

Gratin van boerenkool

Er gaat niets boven de oven.

Ingrediënten

  • 400 gram gesneden boerenkool
  • 1 teentje knoflook
  • 200 ml halfvolle melk
  • ½ theelepel tijm
  • Nootmuskaat
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de boerenkool in weinig water in ca. 15 minuten zacht.
  2. Warm de oven voor op 180° C.
  3. Pers het teentje knoflook boven een pan uit.
  4. Roer er de melk door met wat peper, de tijm en wat nootmuskaat.
  5. Laat dit tegen de kook aan komen.
  6. Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken.
  7. Klop de eieren los en klop er de hete melk door.
  8. Doe de boerenkool in een ovenvaste schaal en schenk het eier-melkmengsel over.
  9. Strooi de geraspte kaas er over.
  10. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stollen.

Menusuggestie

Lekker met aardappelpuree.

Hiervoor heb je nodig...

  • 6 opscheplepels aardappelpuree

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
50 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
6 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,9 gram