Groene kool met mosterd en room

Getty Images

Deze lekkere pittige kool is perfect voor bij aardappelen en rijst.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • ½ groene kool (ca. 500 gram)
  • 200 gram kippendijfilet
  • Peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. 
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  6. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht. 
  7. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.
  8. Geef de kool bij de aardappelen en de kiprepen.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Voedingswaarden

Energie 
475kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
  • Voedingscentrum