maandag, 26 oktober 2020

Groene kool met mosterd en room

Deze lekkere pittige kool is perfect voor bij aardappelen en rijst.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • ½ groene kool (ca. 500 gram)
  • 200 gram kippendijfilet
  • Peper
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels mosterdzaad
  • 1 eetlepel kookroom

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. 
  3. Snijd de kip in repen en bestrooi ze met peper.
  4. Bak de kip in de hete margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  5. Verwarm de olie in een braadpan of hapjespan en bak hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan.
  6. Roerbak hierin de kool al omscheppend zacht. 
  7. Voeg de room toe en smoor de kool in een paar minuten verder gaar.
  8. Geef de kool bij de aardappelen en de kiprepen.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
475 kcal
Eiwit
30 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,3 gram