Groene salade met hartige sjalottendressing

Getty Images

Complimenten aan de kok.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 2 plakjes ontbijtspek 
  • 2 sjalotten 
  • Azijn 
  • 2 schaaltjes kropsla, rucola, little gem

Bereiding

  1. Knip het ontbijtspek in reepjes.
  2. Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
  3. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
  4. Neem de spekreepjes uit de pan.
  5. Fruit de sjalotten in het achtergebleven spekvet. Strooi er wat peper over.
  6. Giet de azijn er bij met 2 eetlepels water en roer het aanbaksel los.
  7. Laat de dressing afkoelen.
  8. Maak de sla schoon en verdeel het over 2 borden.
  9. Schep de dressing er op en verdeel de reepjes spek er over.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht lamskebab met tomatensaus, sperzieboontjes en zilvervliesrijst.

Ingrediënten over?

Ontbijtspek:
Bewaar ontbijtspek afgedekt maximaal 7 dagen in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
50kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
1 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
400 milligram
Auteur