maandag, 30 november 2020

Groente met roerbakreepjes uit de wok

Groentefestijn

Ingrediënten

  • 1 blikje maïskolfjes
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 ui
  • 1 venkel
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 150-175 gram vegetarische roerbakreepjes
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 dl groentebouillon

Bereiding

  1. Laat de maïskolfjes en de bamboescheuten uitlekken.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui in halve ringen, de venkel in dunne plakken en de champignons in plakken.
  4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
  5. Roerbak de venkel enkele minuten mee.
  6. Voeg dan de roerbakreepjes, de maïskolfjes, de bamboescheuten en de champignons toe en roerbak de groente nog enkele minuten.
  7. Voeg peper, de sherry en de groentebouillon toe en smoor de groente verder gaar.

Menusuggestie

Lekker met mie.

Hiervoor heb je nodig:
6 opscheplepels mie

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
600 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
2,3 gram